Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

sdltb96288c-nh
Unikt uttryck. Virpi Pahkinen gästar Regionteater Väst den 8 mars med föreställningen Ichos.

Dansikonen till Uddevalla i vår

Danssatsningen i Uddevalla fortsätter. Till våren väntar en rad spännande föreställningar, bland annat Ichos med Virpi Pahkinen.

Den 8 mars kommer ikoniska Virpi Pahkinen till Regionteater Väst i Uddevalla med Ichos. Förställningen beskrivs som mästerlig dans i två delar tillsammans med förtrollande livemusik. Virpi Pahkinen står för regi och koreografi med på scen finns dansaren Pontus Sundset och den världsberömda slagverkaren Mika Takehara.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Virpi Pahkinens konstnärskap präglas av asiatisk estetik förenad med samtida dans och mysticism. Hon har turnerat i över 45 länder. Under våren 2018 turnerar hon med Dansnät Sverige.

Andra som turnerar med Dansnät Sverige i vår är det kanadensiska kompaniet Cas Public. Den 12 april kommer de till Regionteater Väst med föreställningen 9 - med inspiration av Beethovens 9:e symfoni.

Beethoven var döv när han skrev den 9:e symfonin. Med utgångspunkt i detta har danskompaniet inlett en djärv känsloresa där koreografen Hélène Blackburn använder en av dansarnas hörselskada som en utgångspunkt. Modern dans möter opera och musik.

MEST LÄST