Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

ARBOGA+MORD
Kriminolog Leif GW Persson. Bild: Fredrik Sandberg/TT

GW Persson gör nya krimprogram för TV4

I går meddelandes att SVT:s långkörare Veckans brott läggs ner och att Leif GW Persson valt att hoppa av. I dag meddelar kriminologiprofessorn att han nu helt går över till TV4.

För TV4 ska Leif GW Persson göra ett nytt kriminalprogram, nya avsnitt av GW:s mord, och också regelbundet medverka i Nyhetsmorgon.

– Häromdagen fyllde jag 73 år. Då slog det mig plötsligt att jag borde börja planera för min framtid. Jag kom då fram till att framtiden finns på TV4. Min förhoppning är att kunna göra riktigt bra tv, säger Leif GW Persson, i ett pressmeddelande.

Folkkär programledare

Leif GW Persson är Sveriges främsta expert inom kriminologi, en av våra mest folkkära programledare, och bästsäljande författare.

Tittarna kan se fram emot ett nytt kriminalmagasin redan till hösten, producerat för TV4 av bolaget Stockholm-Köpenhamn.

– Det nya programmet kommer att lägga stort fokus på aktuella brott. Titel är inte fullt ut spikad än. Det skiljer sig här från GW:s mord som har ett annat tempo där Leif går igenom mordgåtor, Fredrik Arefalk, kanaldirektör TV4.

Premiär 20 mars

Nästa vecka, den 20 mars, har den tredje säsongen av programmet GW:s mord premiär. Där kommer han bland annat att ta upp det välkända Arboga-fallet.

TV4 kommer också att knyta honom närmare nyhetsbevakningen, med start i två specialsändningar inför och efter rättegången mot Peter Madsen, som står åtalad för att ha mördat svenska journalisten Kim Wall. Leif GW kommer även att medverka regelbundet i Nyhetsmorgon.

– Leif är gränslöst uppskattad och omtyckt av alla slags människor. Jag tror att det är kombinationen av hans djupa kunskaper, totalt oförställda person och hans stora hjärta. I Nyhetsmorgon finns också utrymme för honom att ibland göra personliga spaningar utanför kriminaljournalistiken, säger Viveka Hansson,programdirektör nyheter och samhälle på TV4 i pressmeddelandet.

MEST LÄST