Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

180527-robinson-678424_se.bhn_1.jpg
"Jag har varit ärlig rakt igenom och inte spelat några konstiga spel" säger årets Robinson-vinnare Daniel "DK" Westlund. Pressbild.

"Hakuna matata" tog DK till "Robinson"-seger

Efter ett laddat öråd blev det klart att Daniel "DK" Westlund står som årets "Robinson"-vinnare.

Under tio veckor kämpade 19 deltagare om att erövra den åtråvärda titeln som årets Robinson. Efter en rad fysiska och psykiska utmaningar, bråk och kärlek, gjorde till slut 37-årige Henrik Norgren och 30-årige Daniel Westlund upp om segern.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

- Henke var en lika värdig vinnare som jag, så det var svårt att på förhand avgöra om de andra var på hans eller min sida, säger Daniel Westlund och syftar till att de tidigare deltagarna röstat om vinnaren.

Ny husvagn

Efter vinsten blev det fest och firande hela vägen från Fiji-stränderna till campingen i Lerum, där "Robinson"-vinnaren säsongsarbetar.

- Men så fort jag kom hem har jag ju fått hålla käft. Så nu när finalen är uppklarad ska jag fira på riktigt även här hemma. Jag har väl en femton pensionärer på campingen som kommer att stå och vänta på mig, säger Daniel Westlund och skrattar.

Vinstsumman på en halv miljon kronor ska även den investeras i campingen:

- Jag bor ju i en husvagn året om, så pengarna ska gå till att skaffa mig en större husvagn så att jag kan leva bättre och fortsätta luffa runt.

Motto och tur

Under programmets gång blev Daniel Westlund känd för att leva under det klassiska Disney-mottot "hakuna matata".

- När jag var 20 år insåg jag att jag tänkte alldeles för mycket och försökte göra alla till lags. Till slut kände jag bara att "nej, släpp det här nu"– hakuna matata. Sedan dess har jag kört på det och jag mår sjukt mycket bättre av att ta dagen som den kommer.

- Det var nog det som gjorde att jag vann. Det, och lite tur att Johan släppte sin immunitet och att Marie tyckte att det blev för mycket.

TT: Vad kommer att hända med dig nu då?

- Jag vill fortsätta vara en offentlig person. Jag har lärt mig att använda Instagram så jag ska lägga upp lite bilder från när jag driver runt. Sedan får vi se vad som händer framöver, som sagt: "hakuna matata".

Fakta: Årets "Robinson"-vinnare

TT

Daniel "DK" Westlund är 30 år gammal och kommer från Äppelbo.

Han är säsongsarbetare och hans personliga sak till "Robinson" var ett cyklop.

"Expedition Robinson" fick premiär i svensk tv 1997 och hade som mest runt tre miljoner tittare när det sändes i SVT runt millennieskiftet.

Senare har programmet sänts i olika omgångar i TV3, TV4 och Sjuan.

Säsongens upplaga av "Expedition Robinson" spelades in på ögruppen Fiji, mitt i Stilla havet, med programledaren Anders Öfvergård.

MEST LÄST