Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/2
ANNONS ▼

Maxida Märak och Slowgold till Imagine

I maj 2018 är det dags för riksfinalen i Imagine Sweden att hållas i Uddevalla igen. Nu är de två första artisterna klara. Dessa är Maxida Märak och Slowgold.

Nyligen öppnade antagningen till musiktävlingen Imagine Sweden 2018. Nu har även de första gästartisterna släpps till den stora riksfinalen i Uddevalla 9-12 maj. Dessa två är Maxida Märak och Slowgold.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Vi är jätteglada, det är helt fantastiskt att vi kan presentera dessa två urstarka artister som kommer att locka mycket folk till Uddevalla. Besked om fler stora artister kommer innan jul, säger Pontus Blom, ungkultursamordnare, i ett pressmeddelande.

Bakom artistnamnet Slowgold gömmer sig Göteborgsartisten Amanda Werne. Hennes musik beskrivs som tidlösa poetiska historier som bärs fram genom drömsk prärierock. I början av året släppte hon skivan Drömmar. Slowgold har hyllats både hemma och i utlandet. Hon har turnerat med Lars Winnerbäck och Ebbot, gästat Augustifamiljen och hon sjungit med Freddie Wadling.

Maxida Märak är artist, musikproducent, skådespelare och människorättsaktivist. Genom allt hon gör bär hon med sig stoltheten över det samiska ursprunget. Hon har medverkat i tv, radio och teater, bland annat Dramatenföreställningen ”Den e vi”, Sommar i P1, tv-serien Midnattssol och nu senast i Jills veranda. Hösten 2016 släpptes debut EP:n 1. Maxida Märak blandar elektroniskt med jojk och rap.

MEST LÄST