Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

170717-allsangpaskansen-490016_se.bhn_1.jpg
Miss Li är en av gästerna i "Allsång på Skansen".

Nu ska Miss Li behålla skorna på

Miss Li och Wiktoria finns bland de gästande artisterna i veckans "Allsång på Skansen".

Miss Li har sedan debuten 2006 blivit en av de starkast lysande stjärnorna på svensk pophimmel med sju album och en rad hits. Allsångsscenen är inte ny för henne, hon har medverkat ett par gånger tidigare – men en smula pirrighet är ändå oundviklig.

- Det är ju väldigt många som sitter både här och framför tv:n hemma. Och det blir inte bra om man inte varit lite nervös innan, då är man för avslappnad. Men det har varit jättetrevligt tidigare, så man försöker bara att inte tabba sig för mycket, säger Miss Li.

Tappade skorna

Hon hoppas kunna undvika fadäsen från senaste gången, då hon hade valt ett par för stora skor som hon tappade och snubblade över på vägen ut.

- Jag tror kamerorna fick med det också. Men att ramla är mitt kännetecken generellt, skrattar hon.

Hon konstaterar att programmet verkligen har lyckats bra med att behålla publiken under alla år. Varför är svårt att svara på.

- Men det har blivit lika mycket tradition som midsommar, det sitter i folksjälen, säger hon.

Vad hon tänker framföra vill hon hålla för sig själv.

- Men det blir en låt, en egen låt, så mycket kan jag avslöja, skrattar hon.

"En dröm"

Wiktoria, känd från årets melodifestival med låten "As I lay me down", tycker det känns "lite overkligt" att få vara med.

- Det har varit en dröm sedan jag var liten, och jag ser verkligen fram emot det, säger hon.

Wiktoria har alltid sett programmet på tv och som yngre tyckte hon att en medverkan verkligen var ett kvitto på att man "lyckats".

- Och så känns det nu, men jag vill också så mycket mer. Det här är bara början. Nästa mål är att försöka komma ut ur Sverige och synas utomlands, säger Wiktoria och lovar också att hon snart kommer att släppa ny musik.

I det fjärde "Allsång på Skansen" medverkar också The Boppers och Panetoz. Programmet sänds i SVT1 på tisdag klockan 20.00 och leds som vanligt av Sanna Nielsen.

De uppträder i "Allsång på Skansen"

18/7: Miss Li, The Boppers, Panetoz, Wiktoria.

25/7: Darin, Svante Thuresson & Nisse Landgren, Tove Styrke, Anna Sköld (Wizex), Sandra Estberg (Martinez), Henrik Sethsson (Casanovas) och Andreas Olsson (Sannex).

1/8: FO&O, Icona Pop, Lisa Nilsson.

7/8: Jack Vreeswijk, Janice, Lisa Ekdahl och Adam Pålsson, The Sounds, Plura.

15/8: Danny Saucedo, Malena Ernman och Helen Sjöholm, Jill Johnson, Anki Albertsson, Linda Olsson, Mercedesz Csampai, Pablo Cepeda, Sussie Eriksson.

Fler artister tillkommer.

MEST LÄST