Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/6
ANNONS ▼

Planerar återkommande festival på Gullmarsvallen

Nu ska Lysekil få en återkommande musikfestival med namnet Lysekil Live. Den här sommaren görs en test i Havbadsparken med uppträdande av gruppen Hoffmaestro och artisterna Thomas Stenström och Peter Simson. Nästa sommar planeras en tvådagarsfestival på Gullmarsvallen.

– I år gör vi en slags test för att undersöka hur stort intresse det finns för en återkommande festival i Lysekil, säger Reine Patriksson, företagare i Lysekil och en av initiativtagarna till den populära Måndagsklubben i Lysekil.

Reine Patriksson, som driver tre restauranger i Lysekils kommun, och Micael Gustavsson, som driver Havsbadet, har länge funderat på att arrangera en återkommande festival.

– Den här sommaren genomförs festivalen i Havsbadsområdet, säger Micael Gustavsson. Och vi kommer att ta ett inträde för de som vill komma och lyssna på artisterna.

Den 26 juli dyker Thomas Stenström och Peter Simson upp på scenen i Havsbadsparken. Festivalen avslutas med att gruppen Hoffmaestro som haft flera hits ute i Europa uppträder.

– Det handlar om ett av Sveriges bästa liveband, säger Micael Gustavsson.

Gullmarsvalen har varit en populär plats för olika konserter under årens lopp. Gyllene tider, Lars Winnerbäck och Björn Skifs har lockat många besökare till Lysekil. Sommaren 2018, den 20 och 21 juli kan det bli dags för en tvådagarsfestival på Gullmarsvallen. Målet är 10000 besökare varje dag.

– Vi vänder oss i första hand till familjer och ungdomar när det gäller urvalet av artister, säger Reine Patriksson som konstaterar att Gullmarsvallen lämpar sig mycket väl för olika typer av musikevenemang.

Kommunen och ett antal föreningar kommer att vara involverade i satsningen på en återkommande festival.

– De pengar som kommunen får i överskott öronmärks för satsningar inom turismen och givetvis ska föreningarna få betalt för sitt arbete, säger Reine Patriksson.

MEST LÄST