Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

AC_lisa_pedersen_2.jpg

Lisa Pedersen värmde i kylan

Dinkytown besöktes av Lisa Pedersen på Kafé Kajkanten. "Med en närvaro som få", tycker Bohusläningens recensent.

Samtidigt som snöflagorna kastas runt i den iskalla vinden, sprider sig det varma ljudet av toner på kafé Kajkanten. Publiken fyller kaféets alla bord och sitter som hänförda av den mörka, lena, rösten.

Mitt framför alla sitter Lisa Pedersen. Med sin blonda, spretiga kalufs, och rutiga skjorta. Helt enkelt. Utan förstärkare och med en närvaro som få. Låtarna handlar om smärta och om rädsla, berättar hon. En rädsla som inte får ta för stor plats i livet. En rädsla som stoppar utvecklingen.

De stora åttiotalsrosa örhängena gungar i takt och ackompanjerar de rytmiska gitarrackorden. Men originaltakten får bara de som lyssnar på skivan höra.

Dinkytowns musikkvällar bygger just på det lilla, på intimiteten och enkelheten. Lokala musiker samsas med etablerade artister och denna kväll får publiken lyckan att lyssna till bandet Vivid recollection. Sångerskan Sara Klang, från Ljungskile, och hennes bandmedlemmar får vi säkert se mer av.

När Lisa formar orden varsamt till låten Wide eye är spelning precis så innerlig som den kan vara. Utanför fönstret glänser gatljusens glasklot.

Fotnot:

På torsdag spelar Lisa Pedersen på Café Mejeriet i Trollhättan.

AC_lisa_pedersen_1.jpg
MEST LÄST