Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

kultur lillbabs1
Lill-Babs fans tillhör de mest ihärdiga och många hade kommit långväga för att se henne spela i Lysekil i torsdags.

”Pensionerad? Nej, passionerad!”

Jag kommer som en vind och innan jag drar härifrån blåser det full orkan” sjöng Lill-Babs i Stadsparken i Lysekil i torsdags. Och även om det kanske inte fanns anledning att hålla jättehårt i hatten visade den folkkära artisten att hon fortfarande vet hur man underhåller en allsångspublik.

Leva livet, Klas-Göran, En tuff brud i lyxförpackning och Itsy bitsy teenie weenie yellow polka dot bikini. Listan på hits blir lång när man försöker summera Barbro Svenssons, alias Lill-Babs, karriär.

Och självfallet bjöd hon också Lysekil på en riktig hit-kavalkad där hon utnämnde en man i publiken till kvällens Klas-Göran och slog sig ner i hans knä, flirtade med de tillresta fansen och gav bort både clown-näsor och sjalar till åhörarna.

Lill-Babs var precis så underhållande och publikfriande som förväntat. Men mest intressant blev det kanske ändå när hon trädde utanför schlager-ramen och sjöng ett par låtar i moll och en buskisvisa från hembygden.

Där, och i mellanpratet om vikten av att ta vara på, och verkligen leva sitt liv finns en dimension av artisten Lill-Babs, och människan Barbro Svensson, som är mer intressant och tänkvärd än...prickiga baddräkter. Tillsammans med keyboardisten Bennet Fagerlund levererade hon en fullt godkänd show.

kultur lillbabs2
MEST LÄST