Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

kultur lillbabs1
Lill-Babs fans tillhör de mest ihärdiga och många hade kommit långväga för att se henne spela i Lysekil i torsdags.

”Pensionerad? Nej, passionerad!”

Jag kommer som en vind och innan jag drar härifrån blåser det full orkan” sjöng Lill-Babs i Stadsparken i Lysekil i torsdags. Och även om det kanske inte fanns anledning att hålla jättehårt i hatten visade den folkkära artisten att hon fortfarande vet hur man underhåller en allsångspublik.

Leva livet, Klas-Göran, En tuff brud i lyxförpackning och Itsy bitsy teenie weenie yellow polka dot bikini. Listan på hits blir lång när man försöker summera Barbro Svenssons, alias Lill-Babs, karriär.

Och självfallet bjöd hon också Lysekil på en riktig hit-kavalkad där hon utnämnde en man i publiken till kvällens Klas-Göran och slog sig ner i hans knä, flirtade med de tillresta fansen och gav bort både clown-näsor och sjalar till åhörarna.

Lill-Babs var precis så underhållande och publikfriande som förväntat. Men mest intressant blev det kanske ändå när hon trädde utanför schlager-ramen och sjöng ett par låtar i moll och en buskisvisa från hembygden.

Där, och i mellanpratet om vikten av att ta vara på, och verkligen leva sitt liv finns en dimension av artisten Lill-Babs, och människan Barbro Svensson, som är mer intressant och tänkvärd än...prickiga baddräkter. Tillsammans med keyboardisten Bennet Fagerlund levererade hon en fullt godkänd show.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

kultur lillbabs2
MEST LÄST