Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Image - 1
Timbuktu bjöd på en imponerande intensiv spelning på fredagskvällen. Dessutom bjöd han upp flera artistkollegor på scen.

Energiskt med kändistätt på scen

Timbuktu och Damn! gav en intensiv spelning, som höll tempot uppe genom hela konserten.

Iförda matchande svarta träningsoveraller med gula detaljer studsar Timbuktu och Damn! upp på scen. Den peppade publiken efter Hoffmaestros spelning verkar hålla sig kvar och det är riktigt bra röj direkt.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Under hela sommaren har Timbuktu och Damn! spelat på festivaler över hela landet och Solid Sound är den nästa sista.

Konserten inleds med flera låtar från senaste plattan För livet till döden med låtar som briljanta Misstänkt, Den svenska skammen och hetsiga Spring.

Timbuktus till synes outtömliga energi är trollbindande från första sekund. Dessutom får han bra stöd av Damn! som gör spelningen ännu mera fartfylld.

När Alla vill till himmelen kommer exploderar publiken. Mobilerna flyger upp i luften och lyser upp i takt med musiken samtidigt som spelningens första allsång fyller Riversideängen. Utmärkta Annie Leibovitz följer.

Liksom många andra artister under Solid Sound påminner Timbuktu om det stundande valet. Han håller ett politiskt brandtal innan han kör kontroversiella Svarta duvor och vissna liljor.

Timbuktu tar även väl hand om sina adepter. Rasmus "Rallebrush" Borg från Lysekil, som hade Timbuktu som coach i talangjakten Nästa nivå, får komma upp på scenen och sjunga en vers.

Och Rasmus Borg är långt ifrån den enda gästen. "När man är på festival med så många bra musiker kan man göra såhär", säger Timbuktu och bjuder upp Syster Sol och Johan från Movits! och några från Hoffmaestro-gänget ett par låtar senare. Publiken jublar. Det är smart och känns ödmjukt.

Det känns kul att faktiskt ta vara på den möjligheten att samla alla dessa toppartister på samma scen när möjligheten finns.

Men vad som mest imponerar med Timbuktus spelning är den ofattbara energi han lyckas hålla upp under den dryga timme han står på scen. Det är få som pallar – ofta är det fullt ös i början eller i slutet. Men här finns inte en lugn stund.

Bara för att det är fullt ös innebär inte att det saknas innehåll, tvärtom. Timbuktus antirasistiska kamp märks spelningen rakt igenom.

Resten av ditt liv avslutar till publikens jubel. Det är proffsigt att kunna leverera en sådan intensitet och glädje efter att ha turnerat hela sommaren. Att döma av den hoppande publiken verkar det som att Timbuktu och Damn! är ett av de stora dragplåstren. Och Timbuktu ger det han ska, med en stor dos energi.

När: Fredagskväll klockan 22.50

Vilka: Jason "Timbuktu" Diakité och bandet Damn!, samt gästartister Rasmus "Rallebrush" Borg, Syster Sol, Johan Rensfeldt från Movits! och några från Hoffmaestro.

Var: Carmencitascenen, Uddevalla Solid Sound

MEST LÄST