Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

"Mycket gott betyg"

Supernöjda och supertrötta. Det är arrangören Simon Tehyrells sammanfattning av Uddevalla solid sound.

– Alla har varit fantastiska – publik, artister, funktionärer och crew. Allt har funkat jättebra, utom att leveransen av öronproppar inte kom fram i tid. Inte ens regnet i fredags var något större bekymmer, säger Simon Tehyrell.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

De exakta publiksiffrorna får han inte förrän om någon vecka, men enligt beräkningar var det cirka 2 500 personer inne på festivalområdet under fredagen. På lördagen fördubblades siffran till mellan 5 000 och 6 000.

Nu ska festivalen utvärderas och man ska bestämma sig för om det blir ännu ett Solid sound nästa år.

– Vi är bara fem i arrangörsgruppen och egentligen är det 20 personers jobb. Just nu är vi väldigt slutkörda, så vi måste känna efter ett tag, säger Simon Tehyrell.

Med tanke på den stora mängden besökare ger polisen beröm åt arrangörerna bakom Uddevalla solid sound för god ordning på och kring området. Ytterst få incidenter eller brott har anmälts hittills som kan kopplas till arrangemanget. Några enstaka berusade har tagits omhand och även en narkotikapåverkad person.

– Vi har inte haft mycket alls, inga större saker. Det var tämligen lugnt. Sammantaget ett mycket gott betyg åt arrangörerna och de vakter som har ansvarat för ordningen, säger Lars-Göran Bäckman, inre befäl vid Uddevallapolisen på söndagen.

MEST LÄST