Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Bild - 1

Två nya artister klara för Solid Sound

Kungen av svensk pop och ny popdrottning klara för festivalen.

På tisdagsförmiddagen avslöjade arrangörerna för Uddevalla Solid sound två nya namn för sin festival - Jakob Hellman och Nicole Sabouné. Jakob Hellman är ju det stora svenska popundret som försvann efter sin debut, men som nu 25 år senare kommit fram i rampljuset igen. Jakob Hellman ...och det stora havet är fortfarande ett av Popsveriges mest hyllade album. Nu är han tillbaka med nytt band och nya låtar.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Hellman har vi lyssnat på länge och tycker som många andra att hans skiva som kom för 25 år sedan är bland de bästa svenska albumen någonsin och efter vi såg ett showcase gig med honom nu inför återkomsten så blev vi lycksaliga och var bara tvungna att boka honom till årets festival, säger Simon Tehyrell, informationschef USS, i ett pressmeddelande.

Nicole Sabouné har med sina låtar I surrender, Conquer or suffer och Unseen footage from a forthcoming funeral fått ögonen på sig och hennes singlar spelas flitigt på radio. Hennes musik beskrivs som modern men med tydliga influenser från både 70 och 80- talet. Hennes debutalbum släpps i vår och är producerat av Lasse Mårtén. Han har tidigare samarbetat med bland andra Lykke Li, Jocke Åhlund och Peter, Björn och John.

– Nicole har vi haft ögonen på länge och vi kommer fortsätta följa henne genom karriären, vi är övertygande om att det är ett internationellt genombrott runt hörnet, säger Tehyrell.

Nu återstår tolv akter och de kommande fyra tisdagarna kommer nya artistsläpp. Släppen är uppdelade i musikgenre och när nu popen är avslöjad står rocken på tur nästa vecka. Tidigare släppta akter är; Laleh, Timbuktu & Damn!, Hoffmaestro, Melissa Horn, Syster Sol och Heymoonshaker. Kvar är tolv namn och nästa tisdag är det två rockakter som släpps. Festivalen äger rum på Riversideängen i Uddevalla den 29-30 augusti.

Bild - 1
MEST LÄST