Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Image - 1
Melissa Horn berör med sina texter, men trots det händer det inte mycket på scen.

Vackert men händelselöst

När Melissa Horn avslutade sommaren i Uddevalla berörde hon med sina texter, men framträdandet var tråkigt.

Det var många artister som avslutade sina sommarturnéer på helgens Solid Sound. Den som verkade mest tagen över detta var Melissa Horn.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Trots att regnet faller med tunga höstdroppar vill många njuta av ett av festivalens stora dragplåster och höra henne sjunga i sommarens sista andetag. Mörkret faller. Tillsammans med sitt band har hon turnerat hela sommaren.

Rösten är kraftfull. Hon kör mycket material från senaste skivan, så som Jag vet och Om du vill vara med mig. Första allsången blir till jag saknar dig mindre och mindre från skivan Innan jag kände dig. Fansen kan sin Melissa.

När jag står längst fram börjar jag fundera varför man ska se Melissa Horn istället för att höra henne på skiva, för jag kommer inte ifrån att det låter nästan likadant. Kanske får jag svaret när jag börjar se mig omkring, folk känner orden som hon sjunger.

Det är något särskilt med den typen av artister som alltid finns där när allt känns svårt. Melissa Horn och hennes texter liksom tar en i handen när det känns överjävligt, berättar att hon känner likadant.

Bäst är Du är nog den jag borde vara med, som blir näst sista låt. Som jag hade dig förut blir extranummer, som i original är en duett med Lars Winnerbäck, och Horns riktiga genomslag.

Det är charmigt när Melissa Horn får ögonkontakt med någon i publiken och gör en liten blinkning eller ger ett leende. Det är fint och visar att det finns något mellan henne och fansen.

Men hon står bara där med sin gitarr. Även om det är fint samspel med bandet så är det långt ifrån festivalens bästa konsertupplevelse, det händer faktiskt för lite.

När: Lördagskväll klockan 20.30

Vilka: Melissa Horn med band

Var: Uddevalla Solid Sound, Carmencitascenen

MEST LÄST