Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

495_105776
Duo. Komikern Lennie Norman och musikern Robert Wells gör gemensam sak i showen ”Stand up - Sit down”.

Wells tar boogien till Tanumstrand

En oväntad förfrågan fick dem att börja jobba tillsammans. På lördag ser vi Robert Wells och Lennie Norman i showen ”Stand up – sit down”.

Lördagens spelning på Tanumstrand blir den sista föreställningen för showen som hade premiär på teatern Intiman i Stockholm i februari.

– Vi gjorde ett gäng spelningar i Stockholm och sedan har vi rest runt i landet lite. På lördag blir det vår finalkonsert. Jag ser verkligen fram emot den kvällen, jag tror att det kan bli något extra, säger Robert Wells över telefon några dagar innan det är dags att gå upp på scenen på Tanumstrand.

Att han och Lennie Norman skulle göra en show tillsammans är något av en slump. Visserligen känner de båda varandra sedan 30 år tillbaka och har samarbetat på flera större produktioner men tanken på att göra något med bara dem dök upp i höstas.

– Vi blev inbjudna att göra en show i Lund i september förra året och trots att vi inte hann repa en minut blev det jävligt bra. Publiken gillade det och vi trivdes jättebra på scen så efter det kändes det självklart att fortsätta samarbetet, säger Robert Wells som även har spelat tillsammans med Lennie Normans pappa, musikern Charlie Norman.

Showen beskriver Robert Wells som två timmars svängig ”Old time entertainment” med musiknummer och humor om vartannat.

– Vi vill få publiken att må skitbra, garva och ha kul. Det blir en hel del nummer tillsammans men vi har våra oaser också.

Den musikaliska tonvikten ligger på boogie woogie, swing och jazz. Förutom de två huvudpersonerna följer också ett gäng medmusikanter med på turnén.

– Jag har med mig min trio och så är sånggruppen The Vocalettes med och backar upp. Det är musikanter som jag har jobbat med i många år så vi känner varandra väldigt bra. Det är 100 procent live så helt plötsligt kan någon slänga in ett solo och hitta på grejer, det är så musik ska vara tycker jag, säger Robert Wells som är en van besökare av trakterna kring Grebbestad.

– Första gången jag lirade i Grebbestad var med Lill-Babs i mitten av 80-talet och sedan dess har det blivit ett gäng spelningar. Sist tror jag var med bröderna Haak, det var hysteriskt kul.

Trots att turnén med Lennie Norman tar slut nu i helgen är Robert Wells inte klar med boogie woogien för det. I maj åker han till USA för att spela in i en boogie-skiva i den legendariska Sun Studio i Memphis där bland annat Elvis Presley spelade in sina tidiga skivor.

– Det känns väldigt speciellt och spännande. Både att få spela in en boogie-skiva och att få göra det på den platsen. Det härliga med boogien förutom svänget är att det är så otroligt otrendigt just nu, mitt mål är att vara så otrendig som möjligt.

Fakta: Robert Wells

Föddes 7 april 1962 i Solna

Utbildade sig vid Kungliga musikaliska högskolan och började tidigt kompa flera svenska artister.

Var under flera år en av pianisterna i SVT-programmet Så ska det låta.

Leder den årliga konsertturnén Rhapsody in Rock.

Vid sidan av musiken ägnar han sig gärna åt löpning och att åka motorcykel.

MEST LÄST