Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Kvaldags. Förre Ljungskile-spelaren Anders Augustsson, ursprungligen från Grohed, har också ett förflutet i Brage som möter Augustssons Qviding i kvalet till superettan.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Kvalfylld vecka för Augustsson

Qviding möter Brage i kvalet till superettan. Med flera bohusläningar inblandade. – Kval är alltid spännande, säger Anders Augustsson.

Anders Augustsson, som spelade i Ljungskile SK 1994-95 och 2003-2008, har också en period i Dalarna bakom sig. När han utbildade sig till lärare i Falun på 1990-talet spelade han fem år i Slätta och ett år i Brage.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Därför ser han fram emot att möta sitt gamla lag – med början på plastgräset på Domnarsvallen den 1 november.

– Får väl börja med att gå runt och hälsa på lite folk när jag kommer dit, säger han.

Offensivare i år
I fjol var Anders Augustsson och Aleksandar Kitic LSK:s rivjärn i mitten på allsvenskan. I år har Augustsson fått en mer offensiv roll i Qviding.

– I fjol fick vi ju knappt gå över mittlinjen. Jag har fått vara mer offensiv i år och trivs bra med det, säger han.

Qviding får kvala sedan man spelat 1–1 i sista omgången mot Väsby. Göteborgarna ledde med 1–0 och var då klara för en ny säsong i superettan.

Sedan kvitterade Väsby och Qviding fick dessutom spela klart matchen med en man mindre.

Men oavgjort räckte i alla fall till kval.

– Med tanke på att vi fick en spelare utvisad så blev vi försiktiga och slog vakt om den poäng vi hade. Nu ska det bli kul att se vad vi kan göra mot Brage, säger Augustsson.

Flera LSK-spelare
Det är inte bara Augustsson som har anknytning till bohusfotbollen bland spelarna i Qviding. Mittbacken Joakim Jensen, ursprungligen från IFK Uddevalla, har bland annat spelat i Hammarby och varit proffs i Finland.

Anfallaren Mathias Gravem har också spelat i LSK precis som mittfältaren Mattias Bulun och mittbacken Jon Stockhaus.

I Brage finns förre Oddevold-spelaren Tobias Johansson. Han ser också fram emot kvalet och hoppas på storpublik i fotbollstokiga Borlänge.

– Själv har jag alltid varit en kvalfanatiker och tycker det ska bli jätteroligt. Och folk här är väldigt intresserade av hur det går för Brage. Det är en kultur som verkar hänga i sedan laget låg i allsvenskan, säger Johansson.

Slog Degerfors
Brage har gjort en hel del bra matcher under året i division 1 norra. 2–0-segern mot seriesegrande Degerfors inför 3 112 personer på hemmaplan var kanske den bästa.

– Vi var faktiskt obesegrade på hemmaplan inför den sista matchen då vi fick vår första förlust, säger Tobias Johansson som var sliten och vilade i den matchen (1–3 mot Valsta/Syrianska).

Brage som oftast spelar med en 4-5-1-uppställning, har ett vasst anfallsvapen i jakten på platsen i superettan. Johan Eklund gjorde 21 mål och vann skytteligan i hela division 1.