Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Image - 1
Ska fällas. Regeringen Löfven.

Låt Alliansen fälla regeringen

Stefan Löfven och hans regering har visat att de inte klarar av att presentera nödvändiga reformer eller hantera de kriser som uppstått, varken inrikes eller utrikes.

Väljarna förtjänar bättre, Sverige förtjänar bättre och nu kräver MUF i Västra Götaland att Alliansen lägger en gemensam budget och försöker falla regeringen.

Ser vi tillbaka på 2015 kan vi konstatera att regeringen inte presenterade några förslag på hur Sverige ska få ordning på ekonomin, jobben eller flyktingsituationen. Vi har sett spruckna vallöften, och debattartiklar där ministrar bett om ursäkt för att de lovat för mycket innan valet. Uppenbarligen är det skillnad på vallöften före och efter ett val för de rödgröna. Det förvånar därför inte att regeringen enligt den senaste SKOP-undersökningen har de lägsta opinionssiffrorna för en regering sedan 1987.

Svaren på de utmaningar som Sverige möter i dag är liberalkonservativa reformer på arbets- och bostadsmarknaden. Fler jobb skapas när företagen ges ekonomisk möjlighet att växa och det sker inte via höjda skatter. Även genom regelförenklingar och en övergång till marknadshyror på bostadsmarknaden kan vi på allvar börja bemöta den rådande bostadsbristen. Den vägen Alliansregeringen tog Sverige till 2006 och framåt behöver utvecklas och inte raseras.

Samtliga partier i Alliansen har dessutom genomfört gedigna politikutvecklingsarbeten vilket resulterat i en stark och genomarbetad reformagenda. Nästa steg bör därmed vara att de fyra partierna under 2016 nu återigen inleder ett gemensamt budgetarbete och söker stöd för sin politik.

Ett tydligt besked om att målet är att avsätta regeringen och bilda en alliansregering behövs. Oavsett om utfallet blir en alliansregering eller ett nyval i ett senare läge är det bättre än den nuvarande situationen.

Alliansens förutsättningar att få stöd för sin politik i riksdagen är bättre än en regering bestående av Miljöpartiet och Socialdemokraterna.

Sverige står inför stora utmaningar och vi kan därför inte riskera att 2016 blir ytterligare ett år med en regering som varken vågar eller klarar av att hantera dessa utmaningar. Målet med oppositionsrollen är att få gehör för sin politik och kunna kliva in i regeringsställning. I år behöver alliansen pröva om det är möjligt!

Adam Johansson

distriktsordförande MUF Skaraborg

Amanda Wiktorsson

distriktsordförande MUF Södra Älvsborg

Emil Johansson

distriktsordförande MUF Norra Älvsborg

Vidar Ericson

distriktsordförande MUF Bohuslän

Pontus Båth

distriktsordförande MUF Göteborg

MEST LÄST