Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Jonas Lindberg (arkivbild)

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Ljungskile förstärker truppen

UPPDATERAD: Ljungskile presenterade under tisdagen sitt senaste tillskott till spelartruppen.

Tor-Arne Fredheim ville ha honom redan förra året.
Men då sa Jonas Lindberg nej.
Nu har han däremot skrivit på för Ljungskile den kommande säsongen.
Anledningen till att Jonas Lindberg sa nej den gången var att han hade uppfattningen att Ljungskile bara spelade långbollar. Men när han mötte Ljungskile förra året med Varberg, som han var utlånad till från Gais, ändrade han uppfattning.
– Jag såg att det blivit ett mer spelande lag under Tor-Arne Fredheim. Därför tvekade jag inte den här gången. Det känns som att jag kommer att passa bra in i spelet, säger Lindberg.
Han presenterades på en presskonferens på Markbygg arena på tisdagseftermiddagen. Tor Arne Fredheim var mycket nöjd med sitt senaste nyförvärv, bland annat med tanke på den skadesituation som uppkommit efter cupmatchen mot Gais i helgen.
– Vi vet inte hur det blir med Korab ännu, men detta är en kille som kan gå rakt in och ta hans roll om det skulle behövas, säger Fredheim som får besked om hur allvarlig Bakraqis knäskada är under onsdagen.
24-årige Lindberg är ursprungligen från Skövde AIK. Han har spelat i Gais men var utlånad till Varberg under fjolåret. I år bröt han kontraktet med Gais. Redan i förra veckan skrev Bohusläningen att Ljungskile hört av sig till honom, men inte pratat konkret. Även Varberg och Assyriska var också intresserade av hans tjänster.
Tor- Arne Fredheim får en spelare som direkt kan gå in och spela 30 matcher i superettan från start. Han har tränat med Varberg under försäsongen men inte spelat matcher. Lindberg kan dessutom användas både som innermittfältare, yttermittfältare och släpande forward.
– Han är precis en sådan spelare vi behöver eftersom vi har en såpass smal trupp, säger Fredheim.
Jonas Lindberg är inte spelklar till cupmatchen mot Sirius på lördag utan blir aktuell för spel först under träningslägret i Turkiet mellan 20-27 mars.
Ljungskile ska förstärka med ytterligare två spelare. Just nu befinner sig de båda anfallarna Tobi Alabi från Millwall och Jefferson från Brasilien i Ljungskile för att provträna.
– Dessutom väntar jag på två allsvenska spelare som eventuellt kan bli aktuellt att låna. Vilka det är kan jag inte säga ännu, säger Fredheim.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se