Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Testar för LSK. Besarion Kodolaev, Abou Boune, Cory Miller, Andreas Samuelsson tränar med Ljungskile från och med måndagen.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Ljungskile SK testar kvartett

Vem blir Ljungskile SK:s första nya spelare till nästa säsong.Svaret kan finnas på bilden.Kvartetten tränar med superettanklubben under två veckor.

Som Bohusläningen berättat tidigare tränar BK Häckens målvakt Damir Mehic med Ljungskile på fredagar. På måndagen var det dags för ytterligare två målvakter att ansluta till Ljungskiles träningar.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Besarion Kodolaev, 32, kommer ursprungligen från Georgien där han hade Dinamo Tblisi som moderklubb. De två senaste säsongerna har han vaktat målet för FC Trollhättan.

– Men vi har sagt hej då till varandra. Jag vill spela på en högre nivå och det är därför jag är här, säger han.

Andreas Samuelsson är en nygammal spelare som återvänt till Ljungskile efter tre säsonger i Stångenäs. Samuelsson ingick i truppen när LSK var i allsvenskan 2008. Han stod fyra matcher 2009, men lämnade klubben ett år senare.

– Jag lämnade missnöjd eftersom jag aldrig fick riktigt chansen, säger han.

Samuelsson spåddes då en lysande karriär och gjorde flera landskamper i P18-landslaget tillsammans med spelare som Alexander Kakaniclic och Malmöbacken Pontus Jansson.

– Der har ändå varit utvecklande att ha spelat division 4 och division 3 och har utbildat mig och arbetar nu som elektriker, säger Andreas som också har tränat med FC Trollhättan och ska träna med ytterligare en klubb.

Enligt vad Bohusläningen erfar handlar det om Oddevold.

Troligen står någon av Andreas Samuelsson eller Demir Mehic när Ljungskile möter IFK Uddevalla i en träningsmatch på torsdag.

LSK-tränaren Tor-Arne Fredheim betonar också att det kan bli aktuellt med en förlängning med minst en av de nuvarande målvakterna Magnus Berglöf och Andreas Andersson.

– Vi får se vad som händer med Gefle för Berglöf. Andreas är Elfsborgs spelare så det beror på vad de vill göra.

Ljungskile SK har de senaste åren haft en stark tradition med flera lyckade amerikanska värvningar som Patrick Hopkins, Michael Thomas och Nick Noble. För närvarande finns Aaron Nichols i klubben. Han kan få sällskap av den 25-årige mittbacken Cory Miller, som senast spelat för Los Angeles Blues i den amerikanska tredjeligan.

– Det är en helt okej liga så han kan vara färdig att gå in på den här nivån. Han har fått väldigt goda vitsord, säger Fredheim.

– Jag flög hit i lördags och känner mig lite jetlaggad, men det är fantastiskt att vara här, sa Miller under sin första träning.

Abou Boune är en fransk mittfältare som tidigare spelat för Les Lilas i franska femteligan. Men han har under året medverkat l Nike Academy i London. Akademin är både en skola och tävling som vänder sig till talangfulla spelare som är 20 år och yngre. Nike Academy är sponsrad av Premier League och har som syfte att båda utbilda och hjälpa spelare att hitta en ny klubb. Abou Bounes äventyr på skolan blev längre än de flesta.

– Jag var där i fyra månader, berättar fransmannen som också säger sig ha passningsspelet som sin styrka.