Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Lysekils AIK. Lysekils FF och Slättens IK har slagit ihop sina påsar och bildat Lysekils AIK i herrfemman. Jörgen Öbom är ny tränare från Rönnäng och har vid sin sida (till vänster) assisterande tränaren Andreas Wiik. Även Jörgen Brännlund är assisterande tränare.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Lysekils AIK ny klubb i herrfemman

Lysekils AIK hoppas kunna överraska i herrfemman. – Vi vill vara med och fajtas där uppe, säger Jörgen Öbom, den första tränaren i den nya klubben.

För några veckor sedan blev det formellt beslutat. Lysekils FF och Slättens IK går ihop och blir en klubb under namnet Lysekils AIK. Fast så stora förändringar innebär det inte för herrlaget i fotboll. Förutom ett nytt matchställ, som går i himmelsblått.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Utöver de spelare som slutat sedan förra säsongen och några nyförvärv är vi är i princip samma trupp som vi var i Lysekils FF, säger Patrik Karlsson, som utsetts till lagkapten.

Förändringarna gäller främst ungdomsverksamheten. I Lysekils AIK blir det nästan ett ungdomslag i varje årskull.

– Det fanns inte tillräckligt med spelarunderlag i LFF och SIK för att ha det på det sättet där. På sikt kommer det här att gynna fotbollen och ungdomsidrotten i Lysekil rejält, säger Andreas Wiik, assisterande tränare och lagledare i Lysekils AIK.

Övre halvan

Men tillbaka till herrlaget. Lysekils FF åkte ur division 4 för två säsonger sedan. Förra året blev det en sjundeplats i division 5.

Nu ställs siktet in på att vara med på den övre halvan och närma sig division 4 igen.

– Jag tycker att vi ska spela på den övre halvan. Munkedal är väl tillsammans med Stala/Myckleby och Morlanda favoriter. Kanske Svarteborg också, men sedan är det LAIK, säger Jörgen Öbom.

Spelsystemet har ändrats. Press och täckning är i första rummet i ett positionsförsvar och i anfallen ska ytterbackarna följa upp mer. Spelomställningarna ska bli snabbare än förra året.

– Det blir roligare, men också jobbigare. Både fysiskt och mentalt, säger Patrik Karlsson.

Premiär mot Svenshögen

Seriepremiär är det på söndag. På konstgräset på Kronbergsvallens IP.

– Vi möter Svenshögen. De är nykomlingar. Vi spelade 1–1 mot dem i DM tidigare i år, säger Jörgen Öbom.