Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Denna artikel ingår för dig som är kund.

”Man blir rörd av alla som bara vill ge”

Responsen på gårdagens reportage lät sig inte dröja. Tidigt på morgonen började det ringa till Åtorp. – Man blir rörd av alla människor som bara vill ge, säger Jimmy Hoppe som räknar med mycket folk på lördagens arrangemang.

På en privatpersions initiativ kom det i går förmiddag flera säckar med mjukisdjur och andra leksaker från kommunens second hand-butik Nött och nytt.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Jag visste ju att de hade ett helt lager. De gör mer nytta här. Vilken glädje hos barnen, rena julafton, säger leverantören Kenneth Franke.

Säckar med kläder

Sedan kom det säckar med kläder från församlingen Ordet på Munkeland.

Pingstkyrkans second hand i Uddevalla har också varit i kontakt med Åtorp och planerar också att komma med ett antal lådor.

För alla andra som vill skänka kläder eller prylar, eller varför inte plocka med instrument och körkompisar för att glädja de asylsökande med lite spontan sång och musik, står Åtorps herrgård på lördag för enkel lunch mellan 11 och 15.

– Jag hoppas att det blir en fantastisk lördag för de asylsökande samtidigt som det är en möjlighet för allmänheten att ta del av andra kulturer, säger Jimmy Hoppe.

Bussresa till Liseberg

Oavsett vad det finns för öden bakom att de asylsökande familjerna befinner sig här – och om de enligt Migrationsverket har skäl att få stanna eller inte – så brinner han för att göra vistelsetiden på Åtorp så glädjefylld för dem som möjligt. En galamiddag i slutet av november och bussresa till ”jul på Liseberg” hoppas han också kunna arrangera.

– De kommer att sälja bröd för att samla in pengar. Det blir en aktivitet för dem att baka, så att de har något att göra, säger Jimmy Hoppe.