Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Markus Gustafsson i LSK-tröjan på Uddevalla arena. Nu väntar en flytt till Stockholm och flickvännen.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Markus Gustafsson lämnar LSK

Markus Gustafssons kontrakt med LSK gick ut den 1 december. Nu är det klart att Ljungskile och Gustafsson går skilda vägar. Mittfältaren kommer efter årsskiftet att bo i Stockholm.

26-årige Markus Gustafsson skrev 2014 på för Ljungskile. Mittfältaren, som dessförinnan hade spelat i danska Viborg, blev en viktig kugge i Tor-Arne Fredheims lagbygge under året där laget förlorade kvalet till allsvenskan mot Gefle.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

När Gustafsson, som nu har bestämt sig för att flytta till huvudstaden och flickvännen summerar sin tid i LSK, är lagets fantastiska svit på 24 förlustfria matcher ett minne som ligger honom varmt om hjärtat.

– Förra året var väldigt roligt i och med sviten. Jag vet inte om någon annan klubb har lyckats med det. I år har vi inte riktigt lyckats uppfylla förväntningarna som vi gick in med, säger han.

Från och med den 1 januari är Markus Gustafsson en Stockholmsbo. Hur framtiden ter sig är fortfarande oklart. Gustafsson har i första hand flytten i tankarna och väljer att vara förtegen om vilka klubbar han kan tänka sig att spela för.

– Jag har inga kommentarer om det, säger Gustafsson, som inte heller vill kommentera det utgående kontraktet med LSK.

Markus Gustafsson har tidigare representerat Öis, Gais och Viborg.