Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Återvänder till Makedonien. Nuri Mustafi lämnar Ljungskile SK för att spela tillsammans med sin bror i makedonska Shkendija 79.

  Denna artikel ingår för dig som är kund.

  Nuri Mustafi lämnar LSK

  Det blev bara en säsong i Ljungskile SK. Nu lämnar Nuri Mustafi klubben för att återvända till Makedonien. – Det har varit en dröm att få spela tillsammans med min bror, säger han till Bohusläningen.

  Tre dagar innan seriepremiären mot Hammarby i våras kallade Ljungskile till presskonferens för att presentera två nyförvärv. Den ene var den unge britten Tobi Alabi, som lämnade klubben i höstas. Den andre var Nuri Mustafi, som närmast kom från fem säsonger i Gif Sundsvall, varav två var spel i allsvenskan. Säsongen före spelade han för PoPa i finska ligan.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

  24 matcher

  Nuri Mustafi har alternerat spel på mittfältet med att vara mittback. Han spelade totalt 24 matcher för LSK, varav 15 från start. Det blev också ett mål när LSK besegrade Landskrona med 3–0 i början av maj. Mustafi gjorde 2–0-målet. Men det blir inga fler matcher eller mål i LSK-tröjan.

  – Jag har trivts bra i klubben och haft kul och fått bra kompisar. Jag tycker att klubben har en bra idé där spelarna fått vara inblandade. Det tråkiga har varit den ekonomiska biten, säger han.

  På onsdagen blev det klart att 30-åringen från Makedonien återvänder till FK Shkendija 79, där han spelade 2004-06. Han har skrivit ett kontrakt som sträcker sig till 2015.

  Spelar med sin bror

  – Min bror Nebi är lagkapten i klubben och det är en av anledningarna att jag har skrivit på. Det har varit en dröm att få spela tillsammans. Dessutom har klubben fått in en stor sponsor som gör att det går satsa, säger Nuri Mustafi.

  Klubben har på snabb tid etablerat sig i högsta ligan. De tog klivet upp från andraligan så sent som 2010. Två år senare vann Shkendija makedoniska ligan och i år försökte de kvala till Champions League. Men där blev det förlust mot Portadown FC från Nordirland.