Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  På utbildning. Jan Andersson, Utpost Hållö, Kenneth Thuresson, Utpost Hållö, Dan Andersson, Utpost Hållö, Gösta Karlsson, Göstas, Bengt Wall, Fyrföreningen, Tommy Wik, Lions, Therese Axefalk Thorén, CoredMed, Patrik Jansson, Göstas samt Ylva Front, Turistbyrån.

  Denna artikel ingår för dig som är kund.

  Nya hjärtstartare ska rädda liv i Sotenäs

  Inte mindre än tre stycken livräddare har nu placerats ut på strategiskt valda platser där mycket turister vistas. I måndags var det utbildning för dem som ansvarar för maskinerna framöver.

  För att vara till så stor nytta som möjligt har Lions, som skänkt de tre defibrillatorerna, valt ut tre platser. Det är Hollö med placering på Utpost Hållö, Göstas på Smögen, och Turistbyrån i Kungshamn.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

  – Platserna ska täcka så mycket som möjligt. Göstas på Smögen är ju för att täcka Smögenbryggan där det rör sig absolut mest folk under säsong, säger Tommy Wik, Lions representant på Sotenäset.

  Defibrillatorerna, eller hjärtstartare som de kallas lite mer vardagligt, är till för de tillfällen då någon drabbas av hjärtstillestånd. De kräver inte att man ska ha någon medicinsk bakgrund, en kortare instruktion krävs dock.

  – Vi såg ju att detta räddade liv i Hunnebostrand för något år sedan. Om vi tar Hållö som exempel så är det en väldigt utsatt plats och därför tycker vi det är viktigt att utrusta med hjärtstartare där, säger Tommy Wik.

  För den som vill ha mer information om hjärtstartarna och dess olika placeringar samt hur man får tag på en om olyckan är framme så kommer det inom kort upp på Sotenäs kommuns hemsida.