Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Nya namn i Ljungskile

Ljungskile fortsätter värva nya spelare inför kommande säsong. På torsdagen presenterades två nyförvärv.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se


Anfallaren Hannes Stiller från IFK Göteborg och mittbacken Anton Tideman från Oddevold.
22-årige Anton Tideman är urspungligen från Halmstad BK och har skrivit på för tre år. Mittbacken kom till Oddevold under sommaruppehållet i år där han tog en plats i startelvan omgående. Men han blev inte långvarig i föreningen,
Det var också i Oddevold som Tor-Arne Fredheim fick upp ögonen för honom. Han letade efter en vänsterfotad mittback som ersättare för Patrick Hopkins som försvinner till Sirius. Fredheim tycker också han kunnat göra riktigt bra research med tanke på att Tideman funnits hos lokalkonkurrenten.
– Jag såg honom i matchen mot Halmia bland annat och blev förtjust i hans rörelsemönster, tillslag och kroppsspråk. Han är en ledartyp som kan spela på flera positioner. Vi ser honom som en framtida lagkapten och har därför skrivit med honom för tre år, säger Fredheim.
Tideman själv är också mycket nöjd med att nu ha klart med ny klubb. Han ser det som en utmaning att försöka leva upp till alla fina ord från Fredheim.
– Det var trist att vi inte gick upp med Oddevold där jag trivdes bra. Det känns som en utmaning att ta ett kliv uppåt till superettan, säger Tideman som bryter det ovanliga mönstret att gå från Oddevold till LSK.

Petrit Zhubi och Johan Patriksson är få som har gjort det tidigare.
Ljungskile presenterade ytterligare ett nyförvärv på torsdagens presskonferens. Anfallaren Hannes Stiller, 35, lämnar IFK Göteborg för Ljungskile. Han har spelat i Blåvitt under fem säsonger där han gjorde 24 mål. Förra säsongen blev det en match från start och flera inhopp.
– Jag har fört en dialog med Tor-Arne och ville vidare i min karriär. Jag har fått en mycket bra helhetsbild av Ljungskile som verkar vara en bra förening trots att man gått igenom ett stålbad ekonomiskt bland annat, säger Stiller.
Enligt Tor-Arne Fredheim är värvningen av Hannes Stiller ett led i den satsning klubben nu gör för att närma sig topplagen i superettan.
– Han har ett stort hjärta och ledaregenskaper som vi behöver i truppen. Han kan bidra med rutin vilket är viktigt för oss nör vi inte vet om Nuri Mustafi fortsätter exempelvis, säger Fredheim.
Hannes Stiller själv ser det som en utmaning att vara med och försöka bidra till att Ljungskile vill ta ett kliv till uppåt.
– Min styrka i boxen är min förmåga att vara på rätt ställe och göra mål, säger han.
Ljungskile har också förlängt med Robin Iglicar. Iglicar fick stora delar av fjolårssäsongen förstörd av en ljumskadad men är nu på väg tillbaka igen. I och med de tre nya har föreningen nu 13 spelare med kontrakt.
– Vi för en dialog med en central mittfältare och en anfallare. Vi är nära en förlängning med Petter Björlund och också med en målvakt. Däremot är Andreas Andersson helt avskriven, säger Fredheim.