Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Olyckan inträffade vid 12-tiden på tisdagen på Tjörn i Bohuslän. "Det är en mycket allvarlig olycka", säger räddningschefen Göran Andtbacka. FOTO: Mikael Berglund/NyheterSTO
Olyckan inträffade vid 12-tiden på tisdagen på Tjörn i Bohuslän. "Det är en mycket allvarlig olycka", säger räddningschefen Göran Andtbacka. FOTO: Mikael Berglund/NyheterSTO

Bil kraschade in i träd - ligger i vatten

En man och en kvinna i 90-årsåldern har dött efter en trafikolycka på Tjörn i Bohuslän. Paret färdades i en personbil som landade i ett vattenfyllt dike efter att först ha kraschat in i ett träd.

Olyckan inträffade längs väg 169 söder om Kållekärr på Tjörn i Bohuslän vid 12-tiden på tisdagen. 

Enligt räddningstjänsten färdades en äldre man och en kvinna i bilen. Båda omkom enligt polisen i samband med olyckan. 

– Det är midjehögt vatten i diket. Det här är en mycket allvarlig olycka. Två äldre personer har färdats i bilen, båda kommer att köras till sjukhus i ambulans, berättade Göran Andtbacka vid räddningstjänsten cirka en timme efter olyckan. 

Paret var då redan döda och kördes enligt räddningstjänsten till bårhus. 

Enligt räddningschefen Göran Andtbacka inträffade olyckan enligt vittnen i samband med att parets bil skulle svänga ut på väg 169 från en mindre väg. I samband med det körde bilen i hög fart rakt in i ett träd innan den landade i det vattenfyllda diket. 

Bilen tagen i beslag

Länsväg 169 stängdes helt av efter olyckan och öppnade först upp cirka två timmar efter kraschen efter att den inblandade bilen hade bärgats.

Stefan Gustafsson är presstalesman vid polisen i region Väst. Han berättar att polisen har tagit den aktuella bilen i slag. 

– Det har vi gjort för att kunna utreda orsaken till olyckan, för att se om det eventuellt skulle kunna finnas några fel på bilen eller liknande. 

MEST LÄST