Brukshundsklubb köper loss apellplan

Färgelanda Brukshundsklubb ska få köpa loss den mark som de har nyttjat sedan 1980. Något som inte gör någon större förändring för klubben, menar ordförande Monika Gödke Lundin.

ANNONS
|

Efter nya regelverk kring föreningsbidrag gav kommunstyrelsen förslag på att sälja mark och eventuella lokaler till de föreningar som nyttjar dem. På senaste kommunfullmäktigemötet godkändes och klubbades sedan förslaget igenom.

– Detta är inget initiativ från oss utan helt enkelt något kommunen själva kommit med förslag till, säger Monika Gödke Lundin.

– Vi äger klubbhuset själva, det vill säga de två barackerna. Det som vi ska få köpa nu handlar alltså bara om en gräsplätt, berättar hon.

Det som köps loss är en 10 000 kvadrat meter plan som används som apellplan för hundträningen.

– Det kommer inte bli någon stor omställning för oss, det är väl egentligen bara att vi måste vårda marken själva nu. Till exempel klippa gräset, men där har vi redan diskuterat med kommunen som vi kommer köpa tjänsten av.

ANNONS

Färgelanda Brukshundsklubb har varit på Stigens gamla fotbollsplan sedan 1980 och sedan klubbens start 1973 har medlemsantalet ökat markant. Från de nio hundintresserade i Färgelanda som startade upp klubben är de numera ungefär 115 medlemmar.

ANNONS