Dödshotade chaufför och slog sönder buss - döms

Den man som dödshotade en busschaufför och attackerade en buss med en träpåk i Vänersborg i början av april har fått sin dom av Vänersborgs tingsrätt.

ANNONS
|

Händelsen inträffade den 6 april i Vänersborg vid Hållplats Torpa på Tegelbruksvägen. En man i 40-årsåldern klev på en buss och när busschaufför bad mannen att registrera sitt busskort korrekt angrep han chauffören genom att dödshota honom flera gånger.

Läs även: Dödshotade busschaufför och slog sönder dörr - åtalas

Enligt åtalet ska mannen även ha sparkat sönder en av bussens glasrutor och slagit med en träpåk på bussens utrustning, glasrutor och front, så att det blev skador.

Läs även: "Han dödshotade mig"

Tingsrätten dömer mannen till 1,5 månaders fängelse för hot mot tjänsteman och skadegörelse. Han ska också betala skadestånd till Nobina med 40 000 kronor och till brottsoffret med 9 400 kronor.

ANNONS

Mannen förekommer under 15 avsnitt i belastningsregistret. Senast, 2014, dömdes han av Hovrätten för Västra Sverige för misshandel, olaga hot, hemfridsbrott, ofredande, övergrepp i rättssak, narkotikabrott samt skadegörelse till rättspsykiatrisk vård.

ANNONS