Påskparad. (arkivbild)
Påskparad. (arkivbild)

Äggfest i Färgelanda

För andra året i rad ska utklädda förskolebarn hänga upp ägg på torget i Färgelanda. Tanken är att det ska bli en tradition.

ANNONS
|

På onsdag 1 april kommer barn från Ödeborgs förskola, Höjdens förskola och Håvestens förskola att hänga upp ägg i linor på torget i Färgelanda. Barnen kommer att gå i en parad, utklädda till påskkärringar och påskgubbar. Äggen har de målat själva, precis hur de vill.

Det är andra året i rad som detta sker och initiativtagaren Ulla Andersson på Mötesplats Färgelanda hoppas att det ska bli en tradition.

– Jag fick idén från Borgholm på Öland, där är det en gammal tradition. Jag tänkte att det ska bli likadant här, säger hon.

Skillnaden från förra året är att äggen, gjorda av laminerat papper, ska hänga i linor mellan lyktstolparna på torget. Förra året hängde de i träden.

ANNONS

– Vi har sparat äggen från förra året, eftersom vi tänkte att det kan vara ett kul minne för dem när de blir äldre, säger Ulla Andersson.

Arrangörer är Mötesplats Färgelanda och Kultur och fritid på kommunen. Alla är välkomna att titta på paraden som börjar på onsdagsförmiddagen.

ANNONS