Hallplanerna är aktuella igen

Vad hände med planerade bygget av en ny idrottshall i Högsäter? Nu vill både KD och C att man ska återuppta planerna.

ANNONS
|

På senaste kommunfullmäktige presenterade Karl-Erik Segersax (KD) en motion med en kompromiss om idrottshallen i Högsäter. I stället för att bygga nytt föreslår han att renovera existerande idrottshallen som ligger vid skolan.

– Jag vill i första hand ha en ny idrottshall, men det är bättre än inget att bygga om den vi har, säger han.

– Vi måste komma någonvart, hallen är i så dåligt skick.

Idrottshallen i Högsäter var tidigare en omdiskuterad fråga i politiken. Under 2006 kom en motion från Moderaterna och en från Socialdemokraterna. Uppmaningen: Utred situationen kring idrottshallen i Högsäter. Både ny- och ombyggnad fanns med som förslag.

ANNONS

Något år senare fattades beslut i fullmäktige om att bygga nytt. En arbetsgrupp tillsattes för att jobba med frågan. Men pengarna räckte inte till och planerna lades på is.

Karl-Erik Segersax var redan då en av de drivande i frågan och satt med i arbetsgruppen.

– Vi kan väl säga att Björnhuset kom emellan. Det var inte riktigt läge att bygga en idrottshall då, säger han.

I sitt nya förslag föreslår han att man höjer taket, breddar gymnastiksalen och flyttar omklädningsrummet i existerande hall.

Även Tobias Bernhardsson (C) har nyligen lyft frågan. I en motion från december uppmanar han kommunstyrelsen att ta upp utredningen igen.

– Det är viktigt att vi ser till att skollokalerna i kommunen håller standard. Idrottshallen i Högsäter är väldigt undermålig, säger han.

Bernhardsson tycker att det är tråkigt att planerna fallit bort.

– Det är läge att lyfta upp det igen. Vi måste göra något, säger han och menar att det är nödvändigt att satsa helhjärtat på hela kommunen.

Även Tommy Larsson (S) satt med i arbetsgruppen.

– För min del tror jag på att iordningställa existerande gymnastiksalen. Det var min och partiets ståndpunkt då och det tycker jag fortfarande, säger Tommy Larsson.

ANNONS

2013 funderade Centrumbiografen i Högsäter att själva bygga hallen och ett arkitektförslag presenterades. Men när biografen digitaliserades tog det tid och pengar enligt Bror Karlsson på biografen.

– Vi hade planer på att vi kanske skulle kunna bygga, men vi har i ärlighetens namn inte haft ork eller tid att ta tag i det, säger han.

Varken Segersaxs eller Bernhardssons motion har behandlats av kommunstyrelsen än.

ANNONS