Han gick direkt från skogen till gladiatorringen

Om några veckor får vi se Jimmy Wressel i TV 4:s Gladiatorerna. Det blev ingen hårdträning för att toppa formen. Styrkan har han istället fått genom sitt arbete i skogen och på gården.

ANNONS
|

Vi träffar gladiatorutmanaren Jimmy Wressel i skogen mellan Erikstad och Grinstad. Där han röjer sly i den egna skogen. Förutom jobbet i skogen driver han också ett glasmästeri och odlar spannmål på gården. Han sökte till programmet för att han älskar utmaningar, men det är långt mellan tv-inspelningar och den dalsländska skogen.

– För mig som trivs på landet var det en helt annan värld. Det var en stressig miljö med allt folk så det var skönt att komma därifrån, säger Jimmy Wressel med ett leende på läpparna.

Det är inte första gången Jimmy syns i Gladiatorerna. För några år sedan var han med som reserv och fick då göra hinderbanan. Han beskriver sig själv som en person som är otroligt envis och älskar utmaningar. På sin nya ansökan tryckte han på att han ville ha revansch. Det fungerade och Jimmy fick en plats i årets upplaga. Men så mycket hårdträning inför tävlingen blev det inte.

ANNONS

– Jag var ute och sprang en gång innan. De andra som var med hade tränat 24/7 så det var lite roligt att prata med dem på plats, säger han med ett skratt.

Nu är det inte så att Jimmy är någon novis när det kommer till träning. När han var yngre tränade han mycket och deltog i "strongman" tävlingar. Sen tog arbetet allt mer tid för mångsysslaren och någon träning förutom lite löpning har han inte gjort på två år. Istället är det slitet på de olika jobben som tagit honom till Gladiatorerna.

– Jobbet i skogen är tungt och backen är inte platt någonstans när du jobbar. Jag lyfter också mycket tungt på glasmästeriet och jagar mycket i skogen med hunden. Sen är det alltid roligare att tävla än att träna. När jag var med i starke bonddräng gick jag bara in och lyfte, säger han och ler.

Utmaningar är heller inget han räds av och när han väl bestämt sig för något gör han det. Jimmy berättar att han åkt Vasaloppet tre gånger på skoj. I år funderar han också på att göra klassikern tillsammans med sin flickvän. Trots viljestyrkan blev han rejält utmattad av Gladiatorerna.

– Hinderbanan var supertuff och jag fick ordentligt med mjölksyra. Dom fick nästan bära ut mig i bilen efteråt, säger Jimmy med ett gapskratt.

ANNONS

Avsnittet med Jimmy Wressel sänds lördag 28 januari i tv4.

ANNONS