Arkivbild
Arkivbild

Inga planer på nya parkeringsvakter

Färgelanda är en av få kommuner som inte har någon kommunal parkeringsvakt, och så lär det fortsätta vara ett bra tag.

ANNONS
|

Att bo på landet kan ha sina fördelar. Gratis parkering utan parkeringsvakter som kollar kommunens p-platser exempelvis.

- Vi har aldrig haft parkeringsvakter. Det finns gott om plats här på landsbygden. Man har bedömt att det inte funnits något behov av det, säger John Andersson, enhetschef på tekniska förvaltningen.

Några planer på att införa p-vakt i kommunens regi finns inte i nuläget.

- Vi har ofta diskussionen att det allt för ofta händer att folk ställer sig på handikapparkeringar utan tillstånd. Så parkeringsmoralen är inte alltid på topp. Vissa ställer sig även mot färdriktningen. Ibland skulle det behövas parkeringsvakt, säger kommunalrådet Ulla Börjesson.

ANNONS

Även om behovet ibland finns att tillrättavisa bilister har politikerna inte några konkreta planer på att införa parkeringsvakter.

- Så långt har vi inte diskuterat. Vi har en ordningsstadga i kommunen som säger att vi kan ta ut p-bot, men i dagsläget finns ingen som kan delegera ut den, säger Börjesson.

Helt fritt fram att parkera var som helst är det dock inte, enligt Valbohems VD Leif Eriksson.

- Vi har parkeringsvakter i våra bostadsområden, och köper tjänsten av Securitas. Det är gratis parkering, men de ser till att folk parkerar inom markerade p-platser, säger Eriksson.

ANNONS