Kinesisk affärsman har köpt Baldersnäs

En kinesisk industriman tar över Baldersnäs herrgård för 25 miljoner kronor. Men nuvarande ägaren Anders Kihlberg fortsätter att sköta driften. – Det här känns otroligt bra och det kommer även bli bra för hela Dalsland, säger Kihlberg.

ANNONS
|

För fem år sedan köpte Anders Kihlberg hotell- och konferensanläggningen Baldersnäs av Ingvar Oldsberg och sedan dess har han genomfört stora förändringar med att bland annat bygga nya flyglar, spaanläggning och öka antalet bäddar, skriver ttela.se

– Jag har kommit så långt som jag klarar ekonomiskt. Baldersnäs är en pärla i Dalsland och värd att bevara och nu har jag träffat en person som har samma idéer och visioner som jag.

Den nye ägaren, som Anders Kihlberg har utvecklat en vänskap med, är den kinesiske industrimannen Hong Sheng Guo som är en framgångsrik entreprenör och företagsledare i Kina.

– Jag litar på honom och tillsammans ska vi fortsätta utveckla Baldersnäs.

ANNONS

Anders Kihlberg kommer fortsatt att sköta anläggningen.

– Jag är överlycklig. Han har en stor pengasäck och jag kan inte se att jag kan få det bättre. Det känns som jag både äter och har kakan. Jag har en långsiktig plan med Baldersnäs som jag presenterat för honom och vi har kommit fram till vad vi ska göra tillsammans.

Bland annat ska rummen totalrenoveras i jugendstil och man ska få till fler aktiviteter.

– Vi måste kunna erbjuda fler aktiviteter om gäster ska stanna här i en vecka. Vi vill att gästerna ska få en bra upplevelse här.

Allt modernt har kastats ut och det ska bland annat byggas tennisbana och boule.

ANNONS