Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Denna artikel ingår för dig som är kund.

  Knivrån mot butik i Färgelanda

  Ett apotek i centrala Färgelanda har blivit utsatt för ett rån. Under kvällen har polisen sökt efter två misstänkta män.

  Vid klockan 18.14 på fredagskvällen larmades polis genom ett överfallslarm om ett rån i Färgelanda.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

  Läs också: ”Kriminaliteten kommer närmare inpå”

  Två okända maskerade män beväpnade med knivar ska ha varit inne i lokalen och begärt att få narkotika. Samtidigt har de hotat personalen och stängt in dem i en städskrubb. 

  – Båda männen bar varsin kniv enligt uppgift från personalen. Den ena hade en plastmask för ansiktet och den andra har haft en halsduk uppdragen över ansiktet. I övrigt var de ordinärt klädda, säger polisens presstalesman i region väst, Stefan Gustafsson, och fortsätter:

  – Det händer tyvärr då och då att apotek blir utsatta för rån. I det här fallet har de varit tydliga med att de ville ha narkotikaklassade läkemedel.

  Har de fått med sig något?

  – Jag vet inte om de själva har roffat åt sig eller fått från personalen, men de har med sig läkemedel. Vad det är för något jag kan inte svara på.

  Ingen i personalen har dock blivit fysiskt skadad.

  Hur mår personalen? 

  – De har inte fått några fysiska skador, men det har skapats oro och rädsla vilket jag har full förståelse för.

  De båda misstänkta männen lämnade platsen efter ett par minuter och fick då med sig en okänd mängd läkemedel. Polisen söker i närområdet efter de två misstänka männen, men ännu är ingen gripen. Polisen har även stoppat fordon för kontroll och letat med hundar, men detta har inte heller givit något resultat. 

  Platsen har spärrats av för teknisk undersökning och kommer bevakas under natten.

  – Vi har spärrat av apoteket och sedan har personal sökt i närheten vilket inte i nuläget lett till några gripanden, säger Stefan Gustafsson.