Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Arkivbild. Foto: Stefan Bennhage.

  Denna artikel ingår för dig som är kund.

  Krock med älg i Färgelanda

  En personbil har krockat med en älg på länsväg 173 i Färgelanda. En man har förts med ambulans till sjukhus.

  Vid klockan 17.25 fick SOS alarm samtal om en trafikolycka i Färgelanda. En personbil har krockat med en älg på länsväg 173 mellan Stigen och Rådanefors.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

  Två ambulanser och räddningstjänst var på platsen. En person har förts till sjukhus med oklart skadeläge. Enligt räddningstjänsten låg bilen i diket och både fram- och bakrutan var krossade. Det var inga fler personer än mannen i bilen.

  – Personen var ur bilen ett tag men gick tillbaka och blev sämre. Så vi fick hjälpa honom ur bilen. Han klagade på nacksmärtor, säger Tony Karlsson, inre befäl på räddningstjänsten, och fortsätter:

  – Älgen vet jag inte hur det gick med, men jag tror polisen letar efter den. Eller om markägaren får leta efter den. Men den var inte där när vi kom till platsen.

  Enligt Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region väst, tillkallade de en så kallad eftersöksjägare för att hitta och avliva älgen.

  – Älgen har försvunnit från platsen. Det är en jägare som polisen har kontrakt med. De har det här uppdraget att eftersöka skadat vilt så de inte lider i onödan. Sedan tar de hand om djuret.

  Misstänker ni något brott?

  – Nej, det är en viltolycka som aldrig är något brott.

  Olyckan hade stor påverkan på trafiken och vägen var avstängd i båda riktningar i en halvtimma. Fordonet bärgades från platsen.