I år lockade tävlingen 303 deltagare till området strax öster om Högsäter vid Ragnerudsjön. Arkivbild.
I år lockade tävlingen 303 deltagare till området strax öster om Högsäter vid Ragnerudsjön. Arkivbild.

Lyckat evenemang för Skärmenträffen

Orienteringstävlingen Skärmenträffen lockade över 300 deltagare när den arrangerades första helgen i maj. Nu tar arrangörerna siktet mot nästa års träff.

ANNONS
|

Bohusläningen har tidigare kunnat berätta om orienteringstävlingen Skärmenträffen som arrangeras första helgen i maj.

Tävlingen har arrangerats i många år, av Färgelandaklubben OK Skärmen, runt de Dalsländska skogarna. Men fjolåret blev dock en avstickare på grund orienterings-VM som hölls i Strömstad och Tanums kommun.

Tävlingsledaren Bengt Zetterberg sa till Bohusläningen inför årets tävling att det är viktigt att hålla liv i en långdistanstävling i området.

– Vi har inte så många klubbar i området som kan arrangera liknande tävlingar. Det som är unikt för oss är nog att vi kommer ha många olika åldrar som är med. Vi har barn och ungdomsklasser från 10 år och uppåt. Till den äldsta klassen som är för de som är 80 plus.

ANNONS

I år lockade tävlingen303 deltagare till området strax öster om Högsäter vid Ragnerudsjön.

Enligt Bengt Zetterberg blev det en lyckad dag och många var nöjda med banorna som de satt upp. Deltagarna kom från hela Sverige och var mellan tio och åttio år.

Segrarna i klasserna H/D21 och H/D16 fick ta emot extrapris i form av varsitt silversmycke. Nu tar arrangörerna siktet mot nästa års träff.

ANNONS