Många lag i Färgelanda-cup

38 lag från Bohuslän, Dalsland, Värmland och Västergötland hade tagit sig till Färgelanda indoors cup som avgjordes på lördagen.

ANNONS
|

Det var en hektisk dag i Valboskolans idrottshallar på lördagen. Totalt tävlades det i över tolv timmar då 38 lag som skulle göra upp i tre klasser, F12, P10 och P12.

– Det är ett stort tryck hela dagen men det har flutit på jättebra, meddelar arrangören Sofia Pettersson och berättar att de behövt åka iväg flera gånger för att fylla på lagret i kiosken.

Hon tycker det är kul att cupen lockar så många olika lag.

– Det ger ju också väldigt många besökare till Färgelanda, det är kul för stan.

Enligt nya regler från Svenska fotbollsförbundet får slutsegrare in utses i tävlingar upp till tolv års ålder. Däremot kan man få kora slutsegrare om man söker dispens, något som Färgelanda IF sökt och fått i 12-årsklasserna.

ANNONS

– Det har varit ett stort tryck på den klassen, vi har till exempel fyra lag från Karlstad, säger Sofia Pettersson.

Det blev snabbt fullt i P12-klassen men tack vare några avhopp fick de flesta lagen som ville vara med.

Något som man har fokuserat extra på är vikten av fair play.

– Det är viktigt för oss, det ska vara schysst spel och schysst publik på läktaren. Vi håller hårt på det, säger Sofia Pettersson.

Inga matcher avgörs på straffar, skulle det vara lika efter förlängning så avgörs matcherna genom lottning.

Dessutom delar man ut gröna kort till varje lag, korten kan laget använda till att nominera en spelare, ett lag eller en supporter som uppträder extra bra, förklarar Sofia Pettersson.

– Sedan utser vi tre stycken vinnare.

En sådan här tävlingen kräver också mycket hjälp från olika håll.

– Vi har fantastiska personer som jobbar ideellt i kiosken, på parkeringen och med städ. Utan de hade det inte gått, säger Kristina Oskarsson, arrangör.

ANNONS