Bild: Lasse Edwartz
Bild: Lasse Edwartz

Man klämdes fast i lastbilsolycka

Två personer till sjukhus, en med ambulanshelikopter.

ANNONS
|

Trafikolyckan inträffade strax före 16, på väg 172 i Färgelanda nära gränsen till Bäckefors. Enligt de initiala uppgifterna handlade det om en trafikolycka där enlastbil och en personbil skulle ha krockat. Men det visade sig vara en singelsingelolycka med en mindre lastbil. Det är oklart hur olyckan har gått till, men lastbilen hade på något sätt hamnat idiket.

I lastbilen ska två personer ha färdats. En av dem kördes först till sjukhus med ambulans, och ska enligt polisen haft lindrigare skador. En person vardock kvar i lastbilen, fastklämd, och möjligen allvarligt skadad.En ambulanshelikopter med läkare fanns på plats.

- Vi håller på att jobba med att få ut honom nu. Han är vid medvetande, mer än så vet jag inte, säger Jonas Gustafsson, inre befäl på räddningstjänsten, vid 17:15.

ANNONS

Drygt 30 minuter senare informerar räddningstjänsten att man fått ur mannen och att han är transporterad till sjukhus med ambulanshelikopter. Det finns inga uppgifter om skadeläget för personen.

Vägen stängdes av helt under räddningsarbetet, men strax före 17 släpptes trafiken på igen i ett körfält till att börja med.

ANNONS