Nytt beslut. På onsdag tas ett beslut i kommunfullmäktige gällande Färgelanda ridklubb och hur länge deras nya kontrakt sträcker sig. Arkivbild: Lasse Edwartz
Nytt beslut. På onsdag tas ett beslut i kommunfullmäktige gällande Färgelanda ridklubb och hur länge deras nya kontrakt sträcker sig. Arkivbild: Lasse Edwartz

Nu ska ridklubbens framtid avgöras

Färgelanda ridklubbs hyreskontrakt går ut till sommaren. Nu ska kommunen ta ett beslut om det blir ett längre kontrakt.

ANNONS
|

Färgelanda ridklubb nu lagt ett intensivt år bakom sig. Det började med att fastighetsägaren, Peter Johansson, meddelade att de inte längre kommer arrendera fastigheten till kommunen, som i sin tur hyrt ut den till ridklubben. Efter tio år var det dags att minska ner på verksamheten och koncentrera sig på sina andra gårdar.

Ridklubben demonstrerade och i sista stund förlängdes hyreskontraktet till 31 december 2016 genom tillfällig respit. Ridklubben försökte därefter köpa anläggningen med hjälp av sponsorpengar från allmänheten och med stöttning av kommunen.

Men affären kunde inte bli av och i stället togs beslutet att förlänga hyreskontraktet mellan kommunen och fastighetsägaren med tre månader, till mars 2017.

ANNONS

Det senaste som Bohusläningen skrev om var att ridklubben fått anläggningen "säkrad" till sommaren.

– Hyreskontraktet förlängdes till sommaren. Vi hade ett hyreskontrakt som skulle gå ut den 31 mars i år. Men nu har vi alltså fått det förlängt till sommaren, sa Lotta Olson, som är vice ordförande i ridklubben.

Då fanns det även diskussioner om ett längre kontrakt mellan kommunen och fastighetsägaren. Lotta Olson såg gärna att kontraktet sträckte sig längre än tio år. Nu ska ett beslut tas.

– På onsdag tar vi upp ärendet på vårt extrainsatta kommunstyrelsemöte, meddelar Tobias Bernhardsson (C), Oppositionsråd i Färgelanda kommun.

Läs också:

ANNONS