En mindre terrängbrand bröt ut utanför Ödeborg på lördagseftermiddagen. Räddningstjänst är på plats och släcker. Arkivbild.
En mindre terrängbrand bröt ut utanför Ödeborg på lördagseftermiddagen. Räddningstjänst är på plats och släcker. Arkivbild. Bild: Edvin Bergström

Ny brand bröt ut i Färgelanda

Det brinner i terrängen utanför Ödeborg. Räddningstjänst är på plats och släcker.

ANNONS
|

Larmet kom in strax före två på lördagseftermiddagen. En brand hade brutit ut i terrängen vid Brötegårdssjön, öster om Ödeborg.

Räddningstjänsten ryckte ut med styrkor från Färgelanda och Högsäter.

– Det brinner på en liten yta, tjugo gånger tjugo meter. Det ser ganska bra ut för vår del, som det är nu är det ganska begränsat, säger Peter Gustafsson, inre befäl på Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund, Närf.

En timme efter larmet kunde räddningstjänsten meddela att man hade läget under kontroll, och att det inte längre brann med öppna lågor. Räddningspersonal är kvar på plats under eftermiddagen och gjuter vatten över området. De räknar med att bli kvar en bit in på kvällen.

ANNONS

Färgelanda har drabbats av flera bränder den senaste tiden. Bland annat i Åntorp, där släckningsarbetet pågick i en vecka, och tidigare i veckan sattes brandflyg in för att släcka en skogsbrand vid Ragnerudssjön.

LÄS MER:Stor räddningsinsats i Färgelanda – brinner fortfarande

LÄS MER:Hyllar släckningsinsatsen: "Folk ställer upp för varandra"

ANNONS