Fysik. Oskar Örn var ytterst nära att vinna Ninja Warrior i Stockholm.
Fysik. Oskar Örn var ytterst nära att vinna Ninja Warrior i Stockholm.

Oskar flög fram som ninja på tv

Oskar Örn, 21 år från Ellenö, är en av Sveriges bästa hinderbaneklättrare. Det bevisade han genom att ta sig ända till final och komma femma i den prestigefulla tävlingen Ninja Warrior.

ANNONS
|

Ninja Warrior är ett tv-program där deltagarna ska ta sig genom olika hinderbanor på tid.

Oskar Örn var med redan förra året när programmet hade premiär i Sverige. Då åkte han ut i första finalomgången på den så kallade hängbron, där man med ren armkraft ska hoppa från olika hinder för att inte hamna i vattnet.

I årets tävling såg det ut att kunna gå hela vägen.

- Jag tog med mig att inte vara för kaxig, utan ha respekt för hindren. Jag var allt ganska mycket starkare än förra året och hade fokuserat mer på greppstyrka och envishet, säger Oskar.

ANNONS

I torsdags sändes finalprogrammet. Totalt 25 deltagare tog sig till den sista banan. Väl där tog det dock stopp för Oskar på samma hinder som förra året.

- Jag kom ut för kort efter ett hinder när jag skulle hoppa till madrassen. Jag kom på kanten i stället och madrassen följde med ner i vattnet. Det var tråkigt, jag ville gärna prova hindren som var kvar, säger han.

Efter tävlingen tog han med sig en härlig upplevelse hem till Bohuslän.

- Det var jätteroligt och en härlig känsla att vara där. Man träffar nya kompisar och andra atleter med samma mål att klara banan. Förhoppningsvis får jag vara med nästa år igen.

Fyra killar kom längre än Oskar på finalbanan, och därmed kom han på en femteplats.

ANNONS