Snart går startskottet för Majaloppet

För 22:e året i rad är det nu dags för Majaloppet i Högsäter. I år det en hel grupp som tagit över ansvaret och som nu hoppas på nytt deltagarrekord.

ANNONS
|

Bohusläningen har tidigare berättat om Majaloppet som avgörs på elljusspåret i Högsäter i maj varje år. Loppet är på fem kilometer och för kvinnor i olika åldrar. Det passar för den som vill gå, springa eller lunka.

Det är Högsäters Skiddamer som står som arrangörer och tidigare har eldsjälen Lena Olsson haft en betydande roll då hon skött det praktiska och jobbat hårt med att få in alla vinster som lottas ut till deltagarna efter loppet.

Men inför årets lopp valde hon att tacka för sig och i stället tog en grupp från föreningen över ansvaret. Några av de som är med i gruppen är Märtha Johansson, Gun Rundström och Emma Gustafsson.

ANNONS

På tisdagen var de på plats på Allégården för att plocka fram priser inför torsdagens lopp. De alla påpekar att det har gått över förväntan i år.

– Vi har haft många lokala företag och privatpersoner som varit med och sponsrat, säger Märtha Johansson som samtidigt tar tillfälle och hyllar sin kollega Lena Olsson.

– Hon har varit jätteduktig och verkligen underlättat för oss som tog över.

Torsdagen den 18 maj arrangeras loppet vid Ottospåret i Högsäter och precis som tidigare år hoppas arrangörerna på fint väder och mycket folk. Tidigare har drygt 350 löpare deltagit men i år är förhoppningarna att det blir ännu fler.

– Vi har kapacitet för att klara drygt 400 deltagare. Så det är något som vi hoppas på. Men allting beror på vädret. Är det bra väder så kommer mycket folk, säger Gun Rundström och tillägger att de blir glada för alla som kommer.

I år är det 22 år sedan loppet arrangeras för första gången och enligt skiddamerna ligger fokus inte på den bästa tiden utan på gemenskapen och att man gör detta tillsammans.

Vid målgång får alla deltagare en välfylld goodie bag, korv med bröd och festis. Dessutom lottas en stor mängd med priser ut på deltagarnas nummerlappar.

ANNONS
ANNONS