Ströms slott vill öppna nytt asylboende

80 platser kommer finnas för asylsökande på Dagsholm Hotell och Konferens i Färgelanda, enligt Migrationsverket. Men avtal har inte skrivits än.

ANNONS
|

Företaget Ströms slott AB har sökt för att få driva asylboende i Färgelanda. Boendet som kommer ligga i Dagsholm Hotell & konferens lokaler kommer ha plats för 80 stycken asylsökande.

På Migrationsverkets rankningslista har Ströms slott AB plats 28 av 30. Var man hamnar på rankningslistan är baserad på hur mycket anbudsgivaren uppgett som kostnad per person och dygn på boendet. Ju högre pris desto längre ner kommer anbudsgivaren på listan.

– Beslutet innebär att de kommit vidare i processen, inte att ett avtal har skrivits. Nu går man vidare i anbudsförfarandet och boendena ska bland annat inspekteras, säger Johanna Måhlén presskommunikatör på Migrationsverket.

ANNONS

Det tillfälliga boendet ska vara för de som är i behov av skydd i Sverige och väntar på att deras asylansökan behandlas. I första hand anser Migrationsverket att lägenheter är det bästa boendet för asylsökande. Främst familjer med barn hänvisas till lägenhetsplatserna.

Finns inte det tillgängligt hänvisas de asylsökande till såkallade tillfälliga boenden, så som campingstugor, hotell eller studentboenden.

För Färgelanda kommun innebär det att skolgång för barnen kommer bli aktuell till hösten.

Ströms Slott AB driver förutom asylboende även förskoleverksamhet i form av pedagogisk omsorg och förskola samt byggnadsverksamhet, hotell- och pensionatsverksamhet och fastighetsförvaltning.

ANNONS