Tidsfrist. Hyreskontraktet har förlängts och Färgelanda ridklubb får vara kvar i ett halvår.
Tidsfrist. Hyreskontraktet har förlängts och Färgelanda ridklubb får vara kvar i ett halvår.

Tillfällig respit för ridklubben

Det omedelbara hotet är avvärjt. Färgelanda ridklubb får vara kvar fram till årsskiftet.– Vi är väldigt glada att detta kom till stånd. Nu får vi lite mer tid att hitta lösningar, säger ridklubbens ordförande Carita Blad Ljungqvist.

ANNONS
|

På torsdagen löpte hyreskontraktet ut för Färgelanda ridklubb och verksamheten såg ut att gå mot ett definitivt slut. Men i sista stund fick klubben beskedet att de får vara kvar i befintliga lokaler. Åtminstone i några månader till.

– Kommunen och de som äger anläggningen har kommit överens om ett hyreskontrakt fram till årsskiftet för att ge oss lite respit för att komma fram till någon långvarig lösning. Det innebär att vi inte behöver flytta ut om två veckor, det hade vi inte klarat, säger Carita Blad Ljungqvist.

Hade ridklubben tvingats lämna anläggningen så snart så hade verksamheten fått läggas ner. Några pengar att köpa något nytt eller hyra in sig hos någon annan finns inte. Nu har man fram till årsskiftet på sig att komma fram till någon lösning.

ANNONS

– Det finns idéer men jag kan inte prata om dem just nu. Jag hoppas att det går att lösa på ett långsiktigt här. Vi trivs bra här och vill vara kvar.

Sedan Bohusläningen först skrev om nedläggningshotet har känslorna svallat. Många av medlemmarna har varit ledsna och förtvivlade, och förra veckan demonstrerade ridklubben och dess sympatisörer utanför kommunhuset.

– Jag tror att kommunen och kommunpolitiker fått upp ögonen. Men vi är fortfarande väldigt oroliga, vi går balansgång här. Vi hoppas verkligen att vi får hjälp.

ANNONS