Trots stor belöning - tjuvar spårlöst borta

Det har nu gått mer än en månad sedan byggföretaget blev bestulna på alla sina maskiner och verktyg. Trots flera tips har företaget inte sett röken av sina grejer.

ANNONS
|

Genom ett uppbrutet fönster hade en eller flera tjuvar tagit sig in och stulit alla elmaskiner och verktyg från företaget Martin & Germunds bygg AB. Det var på en byggarbetsplats i Färgelanda och Germund Bryntesson trodde själv att brottet var planerat.

– Det är inget ställe man bara kör förbi. Och det här är inga grejer man bara tar under armen. Det räcker inte med en personbil för att få plats med kapsågar och klyvsågar. Så de har ju vetat vad de gjorde, sa han till Bohusläningen strax efter att de upptäckt inbrottet.

Företaget har drabbats förr och haft inbrott i bilar. Även då stals verktyg. En belöning på 10 000 till den som kommer med ett avgörande tips som fäller tjuven skulle få fart på utredningen denna gång hoppades Germund Bryntesson.

ANNONS

– Det har kommit in fyra tips som jag lämnat till polisen. Det är bilder på bilar som folk misstänker. Men det har inte gett någonting och jag har inget hopp om att polisen löser det. Det fanns ju inga spår att gå på, säger Germund Bryntesson.

De första dagarna efter stölden var företaget utan maskiner och verktyg. Nu kan de jobba som vanligt men Germund Bryntesson tycker det är tråkigt. Han tror att de kommer drabbas igen.

– Det kommer säkert hända igen. De är bara att glömma och acceptera att det är så här det är.

ANNONS