Per Krokström (M) ser en samsyn med Sverigedemokraterna och Centerpartiet i verksamhetsplanerna.
Per Krokström (M) ser en samsyn med Sverigedemokraterna och Centerpartiet i verksamhetsplanerna.

Utdragen debatt innan budgetbeslut

Tobias Bernhardssons (c) motion för en idrottshall i Högsäter bifölls under onsdagens fullmäktige och debatten blev lång kring vilken budget som ska antas för 2016-2018.

ANNONS
|

Diskussion uppstår kring Tobias Bernhardsson (C) tillägg på yrkande i motionen som föreslår att bygga en idrottshall i Högsäter.

– Ingen är väl egentligen emot det här, säger Ulla Börjesson (S), vi vill väl alla samma sak?

– Så länge som socialdemokraterna styr så kommer vi väl aldrig kunna bygga något som kostar pengar, svarar Per Krokström (M)

– Jag har aldrig sagt att vi inte ska göra det eller att vi inte kan gå ifrån den investeringsbudget på 20 miljoner som vi lagt, svarar Ulla Börjesson (S).

Kommunstyrelsen beslutar föreslå avslå motionen, eftersom de ekonomiska förutsättningarna saknas. Kommunfullmäktige beslutar däremot bifall till motionen med Tobias Bernhardssons yrkande.

ANNONS

Kommunstyrelsen beslutar föreslå att fullmäktige ska godkänna Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Folkpartiets övergripande verksamhetsplan för 2016-2018.

Per Krokström (M) lyckas under sitt anförande flika in vilka som egentligen styr i Färgelanda.

– Egentligen är det Moderaterna och Kristdemokraterna som styr den här kommunen, med det vill jag berätta om vår verksamhetsplan som kommer styra kommande år.

Utöver den verksamhetsplan som kommunstyrelsen föreslår bifalla redovisas tre andra budgetar, SD:s, C:s och den gemensamma från M och KD. Trots de olika verksamhetsplanerna påpekar Folkpartiet likheterna i verksamhetsplanerna och yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag.

– Betydligt mer förenar oss än skiljer oss åt, menar Kenneth Carlsson (FP).

Per Krokström (M) kan dock inte se någon samsyn, förutom med SD och C, och framhåller det till omröstningen.

– Tänk på det när ni röstar, säger Per Krokström (M).

Debatten blir lång och vid tidningens pressläggning har inte beslut tagits till vems Övergripande verksamhetsplan som kommer gälla.

ANNONS