Strömningstjänsterna får godkänt av svenskarna. Arkivbild.
Strömningstjänsterna får godkänt av svenskarna. Arkivbild.

Godkänt betyg för strömningstjänster

Svenskarna är överlag nöjda med sina tv-strömningstjänster. Mer än hälften av användarna tycker att tjänsterna är fullgoda ersättare till traditionell tv, enligt en kundundersökning.

ANNONS
|

Alla aktörer i undersökningen från Svenskt Kvalitetsindex (SKI) får godkända betyg för bildkvalitet och stabilitet.

Betyget för hela branschen ligger på 67,1, vilket är bättre än betyget 63,8 som digital-tv-branschen fick i en undersökning från samma organisation i förra veckan.

HBO:s innehåll fick högst betyg av sina kunder, men i Norge är kunderna ännu mer nöjda.

"Vi har genomfört motsvarande studie i Norge och där ligger resultaten betydligt högre än i Sverige, säger Johan Parmler", vd för SKI, i ett pressmeddelande.

I den yngsta kundgruppen, upp till 29 år, tycker 69 procent att strömningstjänster är en fullgod ersättare till traditionell tv. I den äldsta kundgruppen, från 60 år och uppåt anser 59 procent samma sak.

ANNONS

I åldersgrupperna däremellan, 30–44 år och 45–59 år, tycker 58 respektive 42 procent att strömningsjänster är en fullgod ersättare till traditionell tv.

TT
Fakta: Mätningen
  • Mätningen bygger på telefonintervjuer med kunder under oktober månad. Nöjdhet mäts genom ett index: mellan 0 och 100. Ju högre index desto nöjdare kunder:
  • Källa: Svenskt Kvalitetsindex
  • ANNONS