Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

180812-usatrumpharley-733398_se.bhn_1.jpg
USA:s president Donald Trump hälsar på motorcykelburna anhängare från gruppen Bikers for Trump på sin golfanläggning i New Jersey.

Trump ger twitterkänga till Harley Davidson

USA:s president Donald Trump stödjer en bojkott av den anrika motorcykeltillverkaren Harley Davidson – om bolaget går vidare med planerna på att flytta delar av produktionen utomlands.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

"Många Harley Davidson-ägare planerar att bojkotta företaget om tillverkningen flyttar utomlands. Toppen! De flesta andra företag går i vår riktning, inklusive Harleys konkurrenter", skriver presidenten på Twitter.

Det var i juni som den Wisconsinbaserade motorcykeltillverkaren meddelade att man tänker flytta delar av sin produktion till andra delar av världen. Detta för att kringgå EU:s strafftullar på USA-tillverkade varor, vilket enligt bolaget skulle kosta dem cirka 100 miljoner dollar om året. Strafftullarna, i sin tur, var ett svar på president Trumps beslut om höjda importtullar på stål och aluminium från EU.

EU:s tullavgift på Harley-Davidsons motorcyklar har höjts från 6 till 31 procent.

Trump twittrade i ärendet efter att ha tagit emot motorcykelburna anhängare på sin golfanläggning Bedminster i New Jersey.

MEST LÄST