Erik, 9, jagade Pokémon - anfölls av vildsvin

När Erik Sjögren Strandkvist, 9, var på väg hem från en pokémonjakt på sin sparkcykel blev han plötsligt rammad av ett vildsvin. I krocken flög Erik av sin cykel och skrapade upp sina knän och armbågar. – Vildsvinet attackerade mig, säger Erik.

ANNONS
|

Vid kyrkan några hundra meter från hemmet iSödra Sanna på landet norr om Karlstad hade Erik Sjögren Strandkvist fått syn på en stark pokémon, skriver Göteborgs-Posten.

Han hade tagit sparkcykeln till det så kallade pokestopet vid Grava kyrka, där pokémonjägare bland annat kan samla på sig bollar som används för att fånga de olika figurerna.

– Det var en Gastly, den hade över 400 i combat power, säger Erik.

Erik har spelat det populära mobilspelet ett tag och har nått nivån "level 10".

Såg en skugga

På väg hem på sin sparkcykel såg han plötsligt en stor svart skugga närma sig honom från en åker. Några sekunder senare låg han i luften.

ANNONS

– Jag såg mest en svart skugga och sedan flög jag framåt. Vildsvinet attackerade mig, säger Erik.

Liggandes på vägen med uppskrapade knän och armbågar såg han sedan hur vildsvinet sprang i väg över en hästhage och in i skogen. Skärrad ringde Erik sedan sin mamma som kom och hämtade honom.

– Jag har sett vildsvin tidigare, men inte just här, det har varit en bit bort, säger Erik som först berättade om vildsvinsattacken förnwt.se.

Eriks mamma berättar att det finns vildsvin i trakten.

– Vi har sett vildsvin några kilometer bort, så de finns här i området. Normalt är de välganska skygga djur, men känner de sig hotade kan de väl gå till angrepp, säger Eriks mamma.

Har kommit på ett knep

Trots attacken kommer hon att låta sin son fortsätta att ge sig ut på sparkcykeln och jaga pokémons.

– Ja, attdet här hände var nog en osannolik otur. Det kommer knappast hända igen, säger Eriks mamma.

Erik medger själv att han är lite skärrad efter attacken. För att undvika att bli attackerad på nytt har han kommit på ett knep.

– Jag ska ta med mig en visselpipa som jag kan blåsa i. Jag tror inte vildsvinen gillar höga ljud och om jag blåser i pipan så tror jag att de springer i väg, säger Erik.

ANNONS
ANNONS