Överklagar Lysekilshemmets ersättare

Beslutet i fullmäktige nyligen att teckna ett samverkansavtal med Kooperativa hyresgästföreningen Lysekilsbostäder har överklagats.

ANNONS
|

Det är samhällsdebattören Bengt Andreasson som står bakom överklagandet till förvaltningsrätten. Han anser att det finns flera skäl att ompröva beslutet.

Andreasson hävdar i överklagandet att beslutet strider mot kommunallagen om gynnande av enskild och lagen om statsstöd, i det här fallet handlar det om Riksbyggen. Han hänvisar bland annat till en paragraf där det står att ett individuellt inriktat stöd till enskilda näringsidkare bara får ges om det finns synnerliga skäl till detta.

I överklagandet hävdas också att fullmäktiges beslut kan strida mot lagen om kooperativa hyresrätter och gällande skattelagstiftning när det gäller kommuners rätt till momsavdrag.

Bakgrunden är fullmäktiges beslut att godkänna ett samverkansavtal mellan Lysekils kommun och kooperativa hyresgästföreningen Lysekils omsorgsbostäder. Satsningen innebär att ett särskilt boende byggs i Fiskebäcksområdet som ersättning för Lysekilshemmet.

ANNONS
ANNONS