Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  1/2

  Denna artikel ingår för dig som är kund.

  Bäver dök upp nära Havets hus

  Bävrar föredrar att vistas i sött vatten. Men under fredagen dök det upp en bäver i saltvatten, i havet vid Havets hus. – Det är ovanligt, säger Roger Jansson på Havets Hus.

  Bävrar trivs egentligen bäst i sötvatten så när de anställda på Havets Hus fick syn på den lilla bruna krabaten i havet på fredagsmorgonen blev de alla förvånade.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

  – Jag har aldrig sett en bäver i havet förut utan det var första gången, berättar Roger Jansson som jobbar på Havets Hus.

  Han berättar att det är en ung hane som nu sitter och myser under en brygga.

  – Den har krupit upp under bryggan och vilar där nu, säger Roger Jansson.

  Letar nytt revir

  Bävrar hör till en familj med vattenlevande däggdjur i ordningen gnagare. De har vanligtvis revir i familjer. Antagligen är den här hanen ute efter ett nytt revir och har tagit en avstickare.

  – Bävrar trivs bäst i sötvatten eftersom de behöver det för deras päls och för att kunna dricka vattnet. Men jag har förstått att de kan bege sig ut i havsvatten om de är på jakt efter nytt revis, säger Roger Jansson.

  Hur länge han kan komma att stanna i havet vet inte Roger Jansson men någon gång kommer han att behöva ge sig av. Så Roger Jansson passade på att fotografera bävern.