Vid en kontroll fann polisen stulen kopparkabel i mannens bil, han åtalas nu för bland annat häleri.
Vid en kontroll fann polisen stulen kopparkabel i mannens bil, han åtalas nu för bland annat häleri.

Blodstänk avslöjade inbrottstjuv

Under ett inbrott i en sommarstuga skadade sig tjuven och lämnade blodspår. Spåren ledde enligt polisen till en man i 30-årsåldern, som nu åtalas.

ANNONS
|

Det är oklart när inbrottet skedde, enligt åtalet ska det ha varit nån gång mellan juni 2015 och juli 2016. Det var en sommarstuga i Lysekils kommun som var under uppbyggnad som tjuven bröt sig in med våld. Men i processen skadade han sig och lämnade blodstänk på platsen. Polisen säkrade dna utifrån blodspåren och efter att ha jämfört proven i sina register fick man träff: en man i 30-årsålden.

Mannen togs in för förhör men nekade till brott, han kunde inte förklara hur hans blod hamnat i stugan. I samband med inbrottet stals varor för åtminstone 44 000, bland annat vitvaror, verktyg och datorer. Mannen åtalas för stöld.

ANNONS

Han misstänks också för häleri, sedan en polispatrull stoppat honom i Grebbestad den 20 februari. I hans bil fanns kopparkabel och verktyg som stulits vid ett inbrott i en container i Lysekil några dagar tidigare. Dessutom misstänks han för två fall av grov olovlig körning, rattfylleri samt ringa narkotikabrott efter att ha blivit stoppad av polisen vid två olika tillfällen i november i fjol. Mannen nekar till samtliga brott utom ett fall av olovlig körning.

ANNONS